True

Ricotta hot cakes met aardbei

Probeer deze hot cakes en je eet nooit meer pannenkoeken. Ze zijn heet, luchtig en licht. En superverslavend, dat ook.






        Bereiding    

        35 min. 2 personen

  1. Maak het ricottabeslag. Mix de ricotta, melk en eierdooiers samen in een kom. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een andere kom. Voeg de ricotta mengeling toe en mix tot een geheel.

  2. Klop het eiwit stijf in een droge kom. Meng het opgeklopte eiwit voorzichtig bij het beslag.

  3. Voeg wat vetstof toe aan een antikleefpan en bak ze 2 minuten op een laag vuur. Het beslag is iets dikker, dus maak je ze best iets kleiner dan een gewone pannenkoek.

  4. Vergeet de keerzijde niet. Garneer met aardbei en poedersuiker. Ook lekker met banaan en siroop.

        Ingrediënten

        250 ml ricotta

        50 ml melk

        4 eierdooiers (hou het eiwit         apart)

        250 gr bloem

        1 el bakpoeder

        Snuifje zout

        50 g boter

        250 gr aardbeien

        Bloemsuiker

Klik alle ingrediënten meteen in je mandje

Smoothie bowl

"Smoothie" omdat het zo vlot binnengaat? Dat denken wij ook. Nog smoothie-er met vers seizoensfruit en knapperige noten.




        Bereiding    

        15 min. 2 personen

  1. Doe de plakjes bevroren banaan, de bevroren aardbeien, de kokosmelk en de dennenhoning in een blender.

  2. Mix tot een dikke, egale smoothie.

  3. Verdeel over twee kommetjes.

  4. Werk de kommetjes af met frambozen, blauwe bessen, pompoenpitten, sesamzaad en pecannoten.

        Ingrediënten

        1 banaan, bevroren in plakjes

        250 g aardbeien, bevroren

        100 g frambozen

        1 bakje blauwe bes

        400 ml kokosmelk

        2 el pompoenpitten

        1 handvol pecannoten

        2 el sesamzaad

        2 el dennenhoning


Klik alle ingrediënten meteen in je mandje

Eggs Benedict met groene asperges

Die van op tv? Nee, niet die Benedict. Blijkbaar zit een van de pauzen er voor iets tussen. Een heilige klassieker in ontbijtland.


 

        Bereiding    

        35 min. 2 personen

  1. Spoel de asperges en snijd de houtachtige uiteinden weg. Kook ze 3 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen. Snijd dan in schuine stukken.

  2. Beleg de sneetjes brood met een plakje zalm en verdeel er de asperges over.

  3. Breng in een diepe kookpot water aan de kook en schenk er de azijn bij. Breek de 4 eieren over kommetjes en pocheer ze ieders apart 3 minuten in het kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit het water en schik over de sneetjes brood.

  4. Klop voor de saus de eidooier los met de wijn en de mosterd. Zet au bain-marie en schenk er de gesmolten boter bij. Blijf stevig opkloppen tot de saus bindt. Haal van het vuur en kruid bij met peper en zout. Lepel wat saus op het ei.

  5. Werk af met gesnipperde bieslook en een blaadje waterkers. Serveer meteen.

        Ingrediënten

        200 g gerookte zalm

        4 sneetjes brood, geroosterd

        500 groene asperges

        1 bakje waterkers

        4 eieren

        1 scheutje azijn

        2 el bieslook, gesnipperd


Klik alle ingrediënten meteen in je mandje

Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.