Bereiding
35 min. 2 personen
-
Maak het ricottabeslag. Mix de ricotta, melk en eierdooiers samen in een kom. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een andere kom. Voeg de ricotta mengeling toe en mix tot een geheel.
-
Klop het eiwit stijf in een droge kom. Meng het opgeklopte eiwit voorzichtig bij het beslag.
-
Voeg wat vetstof toe aan een antikleefpan en bak ze 2 minuten op een laag vuur. Het beslag is iets dikker, dus maak je ze best iets kleiner dan een gewone pannenkoek.
-
Vergeet de keerzijde niet. Garneer met aardbei en poedersuiker. Ook lekker met banaan en siroop.
Ingrediënten
250 ml ricotta
50 ml melk
4 eierdooiers (hou het eiwit apart)
250 gr bloem
1 el bakpoeder
Snuifje zout
50 g boter
250 gr aardbeien
Bloemsuiker
Klik alle ingrediënten meteen in je mandje
Bereiding
15 min. 2 personen
-
Doe de plakjes bevroren banaan, de bevroren aardbeien, de kokosmelk en de dennenhoning in een blender.
-
Mix tot een dikke, egale smoothie.
-
Verdeel over twee kommetjes.
-
Werk de kommetjes af met frambozen, blauwe bessen, pompoenpitten, sesamzaad en pecannoten.
Ingrediënten
1 banaan, bevroren in plakjes
250 g aardbeien, bevroren
100 g frambozen
1 bakje blauwe bes
400 ml kokosmelk
2 el pompoenpitten
1 handvol pecannoten
2 el sesamzaad
2 el dennenhoning
Klik alle ingrediënten meteen in je mandje
Bereiding
35 min. 2 personen
-
Spoel de asperges en snijd de houtachtige uiteinden weg. Kook ze 3 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen. Snijd dan in schuine stukken.
-
Beleg de sneetjes brood met een plakje zalm en verdeel er de asperges over.
-
Breng in een diepe kookpot water aan de kook en schenk er de azijn bij. Breek de 4 eieren over kommetjes en pocheer ze ieders apart 3 minuten in het kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit het water en schik over de sneetjes brood.
-
Klop voor de saus de eidooier los met de wijn en de mosterd. Zet au bain-marie en schenk er de gesmolten boter bij. Blijf stevig opkloppen tot de saus bindt. Haal van het vuur en kruid bij met peper en zout. Lepel wat saus op het ei.
-
Werk af met gesnipperde bieslook en een blaadje waterkers. Serveer meteen.
Ingrediënten
200 g gerookte zalm
4 sneetjes brood, geroosterd
500 groene asperges
1 bakje waterkers
4 eieren
1 scheutje azijn
2 el bieslook, gesnipperd
Klik alle ingrediënten meteen in je mandje
Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.