True

4 vooroordelen over brood

Er bestaan heel wat vooroordelen over het eten van brood. We zetten er vier van in de kijker en vertellen jou waarom je ze best met een korrel zout moet nemen.

1. Brood maakt dik

Van brood kom je niet zomaar aan. Tenminste als je deze regel volgt: geef het een plaats in een gezond en evenwichtig dieet. Net zoals bij andere voeding eet je er dus best niet te veel van.


En als het kan, vermijd wit brood. Het bevat minder vezels dan bruin- of volkorenbrood.

Ontdek ons bruin brood ->

 2. Glutenvrij brood is gezonder

Gluten geven brood een luchtige vorm en structuur. In glutenvrij brood zit vaak een vervangmiddel die deze structuur nabootst. En die zijn soms ongezond want ze bevatten meer vetten en suikers.


Controleer dus altijd de ingrediënten op het etiket. Kan je gluten moeilijk verdragen? Stap over op producten die spelt bevatten.


Ontdek ons speltassortiment ->

3. Van brood word je moe

Dat broodje smos is nog maar net op en je zit alweer te knikkebollen tijdens de wekelijkse productiviteitsvergadering. #foodcoma.


Moe worden na het eten is heel normaal. Je lichaam heeft energie nodig om alles te verteren. En in sommige voeding (zoals brood, pasta en witte rijst) zitten veel koolhydraten die je snel van een piek naar een dip brengen. Onze tip is opnieuw: eet brood met mate en wissel het af met voeding die trage suikers bevatten.

4. Brood is vegan

Hoe weet je of brood vegan is? Als je brood koopt in de supermarkt, kijk dan op het etiket of er zuivel of ei in zit. Je zal zien dat gewoon brood meestal geen dierlijke producten bevat.

De kans is groter dat je zuivelproducten vindt in zachte broden en kleine gebakjes. Let ook op de broodverbeteraar L-cysteïne. Het kan gehaald worden uit varkenshaar en veren, maar is tegenwoordig vaker plantaardig van oorsprong.
Ontdek ons vegan en bio brood ->

Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.