True

5 redenen om een maand geen alcohol te drinken

We deden research op de meest toonaangevende websites rond alcoholgebruik, en verzamelden liters redenen om een maand geen alcohol te drinken. Deze 5 positieve effecten leveren alvast meer op dan statiegeld.

1. Je slaapt beter

Een glas alcohol voor het slapengaan wordt wel eens verkeerdelijk ‘een slaapmutsje’ genoemd. Na het drinken van alcohol val je inderdaad sneller (en versuft) in slaap, maar je slaapt minder diep. Vooral in het belangrijkste deel van de slaapcyclus, de ‘REM-slaap’, treden er slaapproblemen op. De meeste mensen worden ook vroeger wakker na het drinken van alcohol. 


Slaap is het beste medicijn, want een goede nachtrust is essentieel voor je lichamelijk en geestelijk herstel. Alcohol heeft negatieve gevolgen op de slaapkwaliteit en dus ook op je gezondheid. Wie een goede nachtrust wil, neemt die slaapmuts dus maar beter letterlijk.


Goedgemutst in bed na een heerlijk kruidentheetje


Ben je op zoek naar een alternatief voor dat slaapverstorend slaapmutsje? Wat dacht je van een avondje knus netflixen met een kruidentheetje in de zetel? Probeer het assortiment van Yogi Tea of van Lima eens. Gezelliger wordt het niet. Diepe slaap: check.

Ontdek onze kruidenthees ->


2. Je huid ziet er stralender uit

Je huid, het grootste orgaan van je lichaam, is het meest zichtbare slachtoffer van de uitdrogende werking van alcohol. Drank drijft het vocht uit je lichaam af, en verhindert de aanmaak van hormonen die ervoor zorgen dat je opnieuw gehydrateerd wordt. Een droge huid met rode plekken is het eerste alarmsignaal. Wie lange tijd veel alcohol drinkt krijgt sneller last van huidveroudering en rimpels.


Gun je huid tijdens Tournée Minérale de tijd om haar natuurlijke elasticiteit te herstellen. Tip: drink veel water voor extra resultaat. Welcome, shiny, healthy skin!

3. Je hebt meer energie

Alcohol zorgt ervoor dat zuurstof minder makkelijk door je lichaam circuleert. Bovendien vergt de afbraak van alcohol heel wat van je lichaam. Resultaat? Een uitgeput gevoel. Door geen alcohol te drinken, krijgt je lever een welverdiende rustpauze. Je kan je beter concentreren, je voelt je fitter en je presteert beter. De moeite waard, toch?


Go smoothly met verse vitaminebommetjes


Heb je de gezondheidsmicrobe goed te pakken en ga je zelf aan de slag met de blender? Kies je voor een pittige smoothie met wortel, gember en limoen, een verfrissende met boerenkool, munt en banaan, of een voedzame met avocado, peer en spinazie? Je weerstand dankt je bij voorbaat.

4. Je werkt aan je gezondheid

Jammer maar helaas: alcohol is ongezond. Op korte termijn levert het een kater op. Je kent het ellendige gevoel wellicht wel: iemand slaat een spijker in je hoofd, het licht schijnt ongewoon fel, de kurk van de lege fles lijkt in je keel te plakken. De langetermijngevolgen zijn nog veel vervelender: wie te veel drinkt maakt meer kans op leveraandoeningen en kanker.


Het goede nieuws is dat een alcoholstop van een maand instant invloed heeft op je gezondheid. Je lever herstelt en je cholesterolwaarden dalen.


Aperitief gezond met alcoholvrije drankjes


Een gebrek aan alcoholvrije alternatieven is alvast geen geldige reden om te passen voor Tournée Minérale. De laatste jaren werd er lustig 0% promille gebrouwen. Een grote speler zoals Martini bijvoorbeeld, bracht een drankje op de markt waarbij je de Martini touch gewoon proeft.


Ook voor de gin-tonic liefhebbers zijn er heerlijke alcoholvrije alternatieven op de markt. Hou je van fruitig en kruidig? Proef dan zeker eens de mocktails van The Mocktail Club. Het pittig gemberconcentraat van Gimber is dan weer de ideale smaakmaker voor allerlei sapjes en drankjes. 

Naar ons alcoholvrij assortiment ->

5. Je spaart geld uit

Zet jij ook je zonnebril op als je aan de kassa staat met een kar vol wijn en sterke drank voor een feestje? Inderdaad, de rekening doet pijn aan de ogen. Alcohol is duur. Met wat je bespaart tijdens de maand februari, kan je jezelf eens lekker verwennen.


Geef niet op


Zo, je kent de belangrijkste voordelen van 30 dagen zonder alcohol en je hebt inspiratie opgedaan voor lekker gezonde alternatieven. Nu is het gewoon een kwestie van volhouden. Vind je het moeilijk om een hele maand geen alcohol te drinken? Probeer dan deze tips:


  • Praat erover. Vertel aan je omgeving dat je meedoet aan Tournée Minérale. Je vrienden zullen je steunen en niet aandringen om alcohol te drinken. Wie weet breng je hen wel op goede ideeën.

  • Geef jezelf een beloning. Doe iets leuks met het geld dat je uitspaart door geen alcohol te drinken.

  • Maak een lijstje met de voordelen die jou motiveren om niet te drinken. Grijp op zwakke momenten terug naar je lijstje.

  • Beweeg. Een maand zonder alcohol heeft nog meer positieve gevolgen als je gezond eet en sport.

  • Vermijd feestjes. We moeten de kat tenslotte niet bij de melk zetten.

Ben je overtuigd van het positief effect van een maand zonder alcohol? Dan wensen we jou heel veel doorzettingsvermogen.


Yes you can!


Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.