True

5 eenvoudige tips om meer groenten te eten

Belgen eten gemiddeld maar 145 gram van de 300 gram aanbevolen hoeveelheid groenten per dag. Da’s groen lachen. Voor zij die een extra zetje nodig hebben, geven we 5 eenvoudige tips om dagelijks meer groenten te eten.


1. Leg meer groenten tussen je boterham 

De eerste tip om meer groenten te eten, begint in je brooddoos. Maak naast dat schelletje kaas of die milimeter paté plaats voor enkele schijfjes komkommer, tomaat, radijs, of een blaadje ijsbergsla. Je boterham wordt zo krokanter, kleurrijker, lekkerder en een pak gezonder.

Geniet in november van 0% btw op onze groenten en fruit -> 


2. Eet meer groenten bij je aperitief

Ok, de rauwe groenteschotel met cocktailsaus hebben we intussen wel gehad. Gooi het eens over een andere boeg. Dip je groentestengels in bierbeslag en frituur ze tot knapperige groentefrietjes.


Een gezonde dip maakt ook veel goed. Probeer eens de muhamaradip op basis van paprika of de tex mex dip van Oh My Tapas met groenten en rode kidneybonen.

Ontdek Oh My tapas ->


3. Maak meer smoothies en soep

Een smoothie is een eenvoudige en lekkere manier om aan je dagelijkse portie groenten (en fruit) te komen. Ze zijn heerlijk als lunch of als gezonde snack. Bekijk hier onze smoothie recepten.


En het kan nog eenvoudiger met een lekkere groentesoep. Soep is ideaal om de koudere winterdagen te trotseren (of koel af met een gazpacho in de zomer). Combineer het met een warm sneetje verse gebakken brood. 

Naar onze soepen ->4. Introduceer een wekelijkse veggiedag

Maak de bewuste keuze om elke week één dag vegetarisch te eten. Wissel genoeg af tussen makkelijke vleesvervangers, zoals de heerlijke burgers van Qinti en Greenway of de nuggets van just., en gerechtjes met groenten als basis, zoals recepten met gevulde groenten of dit recept.


5. Volg de seizoenen

Probeer groenten te eten wanneer ze in seizoen zijn. De kwaliteit van seizoensgroenten is een pak beter en eten volgens de seizoenen is veel gezonder en natuurlijker. Het is ook beter voor de planeet. Groenten kweken in het juiste seizoen kost minder energie en middelen.


Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.