True

Een Halloween pompoen uitsnijden in 8 stappen

Zo maak je de engste Halloween pompoen. Lees onze 8 simpele stappen om je pompoen uit te snijden voor Halloween.

Dit heb je nodig

  • Een pompoen

  • Een grote lepel

  • Een lang scherp mes

  • Een kort mesje

  • Een schaar

  • Een (natte) spons

  • Een tekening

  • Een theelichtje

1. Zoek de juiste pompoen

Een bolvormige pompoen met gladde huid is het makkelijkst om uit te snijden, maar mist vaak wat charme. Groter is ook niet altijd beter. Je verspilt liever zo weinig mogelijk voedsel.


Naar onze pompoenen ->

2. Kies een ontwerp die goed past bij je pompoen

Een langwerpig ontwerp past beter bij een flespompoen of spaghettipompoen. Een grote, gedetailleerde tekening zal je makkelijker kunnen uitsnijden op een grote, brede pompoen.

Download hier onze leuke ontwerpen ->

Lees hieronder verder

3. Maak de pompoen zacht door hem te verwarmen

Een verse, rauwe pompoen heeft vaak een taaie huid en hard vruchtvlees. Maak je pompoen zachter door hem ongeveer 1 minuut in de microgolfoven op te warmen. Controleer na 30 seconden of hij zacht genoeg is (prik er een mes in). Is hij nog steeds hard? Warm hem nog eens 30 seconden langer op.

4. De bovenkant van de pompoen  uitsnijden

Met een lang scherp mes haal je de bovenkant (het 'hoedje') van de pompoen er af. Hou je mes schuin en snij met je mes rond de steel. Maak het gat groot genoeg zodat je er gemakkelijk met één hand door kan. Trek aan de steel tot de bovenkant loskomt. 5. De pompoen uithollen

Neem een grote, stevige lepel en schep zoveel mogelijk draden en vruchtvlees uit de pompoen. Doe dit tot je ongeveer een centimeter van de schil zit. Hou het vruchtvlees en de pompoenpitten nog even apart - gooi niets weg, je kan het nog gebruiken voor een heerlijke soep (zie stap 8). 

6. Snijd het gezicht eruit         

Knip het ontwerp in aparte stukken uit, 

Leg ze op de gewenste plaats op de pompoen en druk aan met een natte spons tot ze stevig plakken.


Neem een kort scherp mes en snij (of prik) voorzichtig langs de snijlijnen van de tekening. Haal hierna al het papier weg. Duw voorzichtig van binnenuit alle losse stukjes uit de pompoen. 

7. Gebruik een theelichtje

Plaats voorzichtig een theelichtje in de pompoen en dek af met het 'hoedje'. Zoek een mooi plekje in je tuin of voortuin. Liefst op een meter van je gevel. Als je de pompoen toch liever ergens binnen plaatst, controleer dan goed of de vlam de binnenkant van de pompoen niet raakt en doof de kaars wanneer je de ruimte verlaat. 

 

8. Maak een soep van de draden en het vruchtvlees

Verspil zo weinig mogelijk van de pompoen. Haal zo veel mogelijk draden en vruchtvlees uit de pompoen. Je kan er gemakkelijk een heerlijke pompoensoep maken. Rooster de pitjes en gebruik ze als garnituur.

Naar onze recepten ->

Meer tips tegen voedselverspilling ->
       

Alles voor je pompoensoep

Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.