Pizza met asperges en spek
Ontdek onze Belgische asperges ->Bereiding
Bereidingstijd: 35 min.
1 Schil de asperges. Houd de asperge voorzichtig vast bij de kop en schil met een dunschiller van boven naar onder. Let op dat je niet te hard drukt want dan schil je te veel asperge weg en kan de asperge breken. Snijd dan het harde uiteinde van de asperge. Zo kan je gelijk controleren of je de asperge zorgvuldig hebt geschild. Schil zo alle asperges.
2 Leg alle asperges in een ruime kookpot waar de asperges mooi in passen (een langwerpige pot is ideaal). Zet de asperges onder water met een snuif zout en breng aan de kook. Laat de asperges 2 min. koken en haal de pot dan van het vuur. Laat de asperges nog zo'n 5-10 min. in het water garen tot ze net niet beetgaar zijn, ze garen later nog verder in de oven. De gaartijd hangt uiteraard af van de dikte en de hoeveelheid asperges. Controleer of de asperges gaar zijn door er met een mesje in te prikken, of proef een stukje voor.
3 Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een ovenplaat met bakpapier.
4
Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Snijd het spek in fijne reepjes. Rits de tijm van de takjes en hak fijn. Meng de tijm onder de zure room en kruid met zout en zwarte peper.
5
Schep de asperges uit het water (zie tip) en snijd ze overlangs in vier. Rol het pizzadeeg uit (laat het bakpapier zitten). Bestrijk de pizza met de zure room en beleg met de rode ui, spekreepjes en asperges. Besprenkel de pizza met een flinke scheut olijfolie. Schuif de pizza zo'n 15 min. in de oven tot het deeg goudbruin kleurt. Zet de pizza laag in de oven voor een extra knapperige korst.
6
Breng intussen de sla op smaak met een scheutje balsamicoazijn (of gebruik de azijn), een scheutje olijfolie, een snuif zout en zwarte peper.
7
Snijd de pizza in punten en serveer meteen met de salade. Smakelijk!
500 g witte Belgische asperges
1 rode ajuin
100 g gezouten spek
1 takje verse tijm
1 potje zure room
2 pizzabodems
50 g rucola
bakpapier
olijfolie
scheutje balsamicoazijn
zout en zwarte peper
Voeg meteen alle ingrediënten toe aan je mandje
Voor 18 uur besteld, morgen in huis
Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.