Bereiding
75 min. 4 personen
-
Maak een marinade van het citroensap, de olijfolie, knoflook, tijm, peper en zout.
-
Leg de kip met de borst op een snijplank en snijd met een scherp mes langs de ruggengraat de kip open. Maak inkepingen in het vel en bestrijk met de marinade. Laat afgedekt 30 minuten rusten.
-
Dep de kip droog en kruid met peper en zout.
-
Pak een baksteen (of een ander vuurvast, zwaar object) in met aluminiumfolie. Bestrijk met een beetje olijfolie.
-
Plaats de platte kip met de velkant op de barbecue en leg er de baksteen op. Laat 15-20 minuten grillen.
-
Haal de baksteen van de kip, draai om en leg er opnieuw de baksteen op. Grill opnieuw 15-20 minuten.
-
Meng ondertussen alle ingrediënten van de pesto in de mixer. Serveer dit bij de kip.
-
Werk het gerecht af met de limoenpartjes.
Ingrediënten
1 kip
1 limoen, in partjes
4 el citroensap
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 el olijfolie
2 el tijm, afgeritst
peper en zout
Voor de pesto
1 citroen, zeste
2 el bladpeterselie
2 teentjes knoflook
30 g parmezaan, geraspt
40 ml olijfolie
1 el tijm, afgeritst
zout
Klik alle ingrediënten meteen in je mandje
- Nieuw
- Promo
- Bestverkocht
- Groenten
- Fruit
- Vlees, kip en alternatief
- Vis
- Charcuterie en salades
- Kant-en-klaar
- Zuivel, plantaardig en eieren
- Kaas
- Ontbijt en zoet beleg
- Brood en gebak
- Noten, pitten en zaden
- Koek, chocolade en snoep
- Chips en aperitiefhapjes
- Pasta, rijst en wereldkeuken
- Olie, sauzen en kruidenierswaren
- Koffie en thee
- Wijn en bubbels
- Bier, cider en aperitief
- Water, frisdrank en sappen
- Baby, peuter en kleuter
- Dieren
- Hygiëne en verzorging
- Huishouden
Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.
