True

Barbecue kip met pesto van tijm

Een originele manier om een volledige kip op de barbecue te leggen, is door hem helemaal open te snijden.

 

        Bereiding    

        75 min. 4 personen

  1. Maak een marinade van het citroensap, de olijfolie, knoflook, tijm, peper en zout.

  2. Leg de kip met de borst op een snijplank en snijd met een scherp mes langs de ruggengraat de kip open. Maak inkepingen in het vel en bestrijk met de marinade. Laat afgedekt 30 minuten rusten.

  3. Dep de kip droog en kruid met peper en zout.

  4. Pak een baksteen (of een ander vuurvast, zwaar object) in met aluminiumfolie. Bestrijk met een beetje olijfolie.

  5. Plaats de platte kip met de velkant op de barbecue en leg er de baksteen op. Laat 15-20 minuten grillen.

  6. Haal de baksteen van de kip, draai om en leg er opnieuw de baksteen op. Grill opnieuw 15-20 minuten.

  7. Meng ondertussen alle ingrediënten van de pesto in de mixer. Serveer dit bij de kip.

  8. Werk het gerecht af met de limoenpartjes.

        Ingrediënten

        1 kip

        1 limoen, in partjes

        4 el citroensap

        2 teentjes knoflook, fijngehakt

        2 el olijfolie

        2 el tijm, afgeritst

        peper en zout


        Voor de pesto

        1 citroen, zeste

        2 el bladpeterselie

        2 teentjes knoflook

        30 g parmezaan, geraspt

        40 ml olijfolie

        1 el tijm, afgeritst

        zout


      Klik alle ingrediënten meteen in je mandje

Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.