De beste chocoladecake ter wereld
Deze chocoladecake is zó goed dat hij gemakkelijk wint van traditionele recepten. Ik maakte deze taart al tien keer en iedereen was telkens enthousiast. Het is een echte chocoladebom. Vol van smaak en lekker zacht. Ik maak altijd wat te veel van de chocomousse zodat ik een potje opzij kan houden om zo op te eten.
Het recept vraagt om hete koffie, deze laat de cacao bloomen: het versterkt de chocoladesmaak zonder dat je de koffie écht proeft.
Bereiding
Bereidingstijd: 25 min. + 25 min. bakken + 3 uur afkoelen
1 Meng de melk met de azijn en zet even aan de kant
2 Meng de bloem, cacao, suiker, het bakpoeder, de baksoda en het zout door elkaar.
3 Giet er de vanille, hete koffie, olie en melk bij en roer door elkaar met een garde tot een lopend maar egaal deeg.
4 Vet twee springvormen in en verdeel het deeg. Heb je maar 1 springvorm, dan kun je het deeg ook in twee keer bakken. Bak 20 à 25 minuten, afhankelijk van de grootte van je bakvorm, in een oven op 180°C totdat je een prikker in de cake kunt stoppen en hij er droog uit komt. Laat de cake afkoelen en leg hem met de platte kant naar boven op een bord of taartplateau.
5 Smelt de chocolade au bain-marie of aan lage wattage in de microgolfoven en laat daarna een beetje afkoelen.
6 Klop de room op met de vanillesuiker en meng er dan de gesmolten chocolade
onder.
7 Bedek de onderste cake met een dikke laag chocomousse en laat afkoelen in
de koelkast. Leg het tweede stuk cake er pas bovenop als de chocomousse is
opgesteven. Je kunt de room ook eerst laten opstijven in de koelkast voordat
je deze op de cake doet.
8 Maak een chocoladeganache door 50 ml plantaardige room en 75 g
chocolade samen au bain-marie te smelten.
9 Giet de ganache over de taart.
10
Je kunt de taart verder versieren met frambozen, aardbeien, gehakte noten, chocoladeschaafsel of een ganache van vegan witte chocolade voor een extra feestelijk effect.
250 ml plantaardige melk
1 el appelazijn
240 g bloem
120 g cacao
300 g rietsuiker
1 el bakpoeder
1/2 kl baksoda (bicarbonaat)
flinke snuif zout
1 el vanillearoma
250 ml hete straffe koffie
180 ml neutrale olie zoals kokos- of zonnebloemolie
100 g pure chocolade
200 ml vegan opklopbare room
2 el vanillesuiker
Ganache:
50 ml plantaardige room
75 g chocolade
Voeg meteen alle ingrediënten toe aan je mandje
Voor 18 uur besteld, morgen in huis
Om deze webapplicatie op jouw iPhone of iPad te installeren, druk and then Add to Home Screen.